Welcome to People Life!

Шмигаль закликав ЄС продовжити пільги для експорту українських товарів ще на 2 роки

шмигаль,боррель

Україна розраховує продовження терміну дії безмитної торгівлі з Європейським Союзом до кінця 2024 року.

Об этом сообщает VTimes


Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час зустрічі з виконавчим віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом, повідомляє пресслужба українського уряду.

Шмигаль наголосив, що інтеграція до Внутрішнього ринку ЄС та подальше поглиблення торговельних відносин життєво необхідне для спроможності України протистояти російській агресії.

"Зокрема, важливо до кінця 2024 року зберегти безмитне ввезення наших товарів до Євросоюзу", – відзначив голова українського уряду.

Він також подякував за макрофінансову допомогу Євросоюзу. Зокрема, за програму підтримки обсягом 18 млрд євро, з яких 3 млрд євро вже надійшло в Україну.

"Важливо, аби фінансові ресурси надходили прогнозовано та ритмічно. Для цього ми створили платформу "фінансового Рамштайну", – додав прем’єр.

Зі свого боку Валдіс Домбровскіс наголосив, що Європейський Союз і далі буде всебічно підтримувати Україну.

Як повідомлялося, у жовтні минулого року Верховна Рада звернулась до ЄС з проханням скасувати мита та квоти на український експорт до завершення переговорів про членство України в ЄС.

Згідно з регламентом №870 Європейський Союз у минулому році призупинив для українських товарів усі антидемпінгові мита, усі тарифні квоти, мита для промислової продукції та застосування системи мінімальних вхідних цін для фруктів та овочів. Цей пільговий режим буде застосовуватись до 5 червня 2023 року.

Источник: Компромат Групп




Экспертно

Поиск

Теги