Welcome to People Life!

Півроку у Верховному суді показали: чеченець Ваха Ісаєв в санкційному списку — бездоказово

В травні цього року Ісаєв Ваха разом з іншими українськими чеченцями потрапив до санкційного списку РНБО. Раніше Ісаєв через суд відновив посвідку на постійне проживання в Україні, де живе, навчається і працює з 2003 року, має сім’ю, зокрема, трьох малолітніх дітей — громадян України.

Дізнавшись, що його внесли в санкційні списки РНБО, Ісаєв подав до Верховного суду позов про визнання протиправним та скасування санкційного Указу Зеленського в частині себе. Про це розповідає журналістське розслідування «108 помилок РНБО».

Журналісти проекту знімали судові засідання з метою довідатися на підставі чого чеченців вносили в санкційні списки. Як повідомив сам Ісаєв в інтерв’ю проекту, в поліції йому сказали, що була вказівка згори. Часу на перевірку не дали, бо згори (очевидно, з МВС) на Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції тиснули і підганяли. Поліцейські перед Ісаєвим вибачалися, але виправляти нічого не стали. Тож вказівку виконали. На думку Ісаєва, президент Зеленський, який підписував Указ, не знає, що Ісаєв є легальним підприємцем, благодійником і входить до керівництва ВГО «Діаспора чеченського народу». Ісаєв каже, що президента «підставили» , але це не знімає з нього відповідальності за підписаний Указ. 

Протягом півроку судових слухань відповідач — офіс Президента України — не надав жодних доказів кримінальної діяльності, на підставі яких Ісаєва внесли в санкційні списки РНБО. Раніше секретар РНБО Данилов зауважував, що випадкових людей у списках немає. Проте, жодного разу представник РНБО — третя сторона — в суд не з’явився. З огляду на це, Ваха Ісаєв упевнений, що у Верховному суді виграє процес. Та на цьому не зупиниться, змусить відповідати через суд чиновників, які фабрикувавали досьє і вигадували чутки про належність його особи до кримінальних авторитетів.

Ісаєв вважає, що його переслідують за етнічною ознакою, тому що він чеченець.

«108 помилок РНБО», журналістське розслідування

vyboranema.in.ua




Экспертно

Поиск

Теги