Welcome to People Life!

Зеленський ввів у дію санкції проти атомної галузі РФ

зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив про введення в дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо санкцій проти атомної галузі Росії.

Об этом сообщает Инсайдер РУ


Про це він повідомив під час вечірнього відеозвернення.

"Сьогодні є ще один санкційний крок нашої держави проти держави-терориста. Введено в дію рішення РНБО щодо санкцій проти атомної галузі Росії. Це не останнє рішення щодо цієї їхньої галузі", – наголосив очільник держави.

За його словами, сенс відповідних кроків також у тому, щоб підтримати зусилля українських дипломатів для розширення глобальних санкцій на цю частину російської машини агресії.

"Росія – це єдина держава у світі, яка дозволяє своїм військовим обстрілювати атомні станції та використовувати АЕС як прикриття для обстрілів. Російські ракети неодноразово йшли за траєкторіями над ядерними об’єктами України. Також держава-терорист використовує атомну галузь як один з елементів зовнішньої експансії. Для тиску на інші держави. Для створення відповідних загроз суверенітету інших держав", – додав Зеленський.

Як підкреслив президент, усе це – достатні причини, щоб і атомна галузь Росії була під глобальними санкціями, над чим Україна працює зі своїми партнерами.

Загалом указ містить перелік із 200 юридичних осіб, які потрапили під українські санкції строком на 50 років. Зокрема, російська державна корпорація з атомної енергії "Росатом", її дочірні компанії, низка інститутів та науково-дослідних центрів, заводи, а також російське АТ "Експлуатуюча організація Запорізької АЕС".

Источник: Растрига




Экспертно

Поиск

Теги