Welcome to People Life!

ГБР расследует, как генерал Кривонос  оборонял  аэропорт «Жуляны» —

Кривонос

ГБР расследует уголовное производство в отношении экс-заместителя секретаря СНБО Сергея Кривоноса. По словам экс-зама секретаря СНБО его проверяют на причастность к выдаче незаконных приказов при организации обороны аэропорта Жуляны в феврале-марте.

Об этом сообщает Роспрес


“В высшем руководстве ВСУ мне сказали откровенно, что Верховный Главнокомандующий Владимир Зеленский выдал незаконный приказ отменить мое зачисление на военную службу, чтобы не позволить Валерию Залужному назначать меня на руководящие должности. Зеленский считает меня политическим оппонентом. Дело в том, что перед войной я был уволен из армии из-за критики бездействия В. Зеленского в сфере обороны и провала Офисом президента и Министерством обороны подготовки Украины к российской агрессии”, — говорит Кривонос.


Он рассказывает, как в первые дни войны Залужный в устной форме поручил ему защищать Жуляны, потом подтвердил его полномочия личным приказом, а в конце марта оказалось, что приказ о зачислении Кривоноса на воинскую службу отменен.


“Я узнал в руководстве ВСУ, что сделано это по приказу Верховного Главнокомандующего В. Зеленского. Мне сказали прямо мои источники: “Наверху полагают, что скоро будет победа, и после войны должен быть только один главный герой — Верховный, он считает, что ты будешь мешать ему”.


Кривонос опубликовал приказ Валерия Залужного от 13 марта назначить его руководителем обороны Жулян.


2


15:45 27.08


На другий день повномасштабного вторгнення військ РФ у аеропорті Жуляни не було нікого, хто мав його охороняти. Через своєчасну реакцію Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного була швидко унеможливлена посадка літаків і висадка російського десанту. А зараз нас звинувачують у перевищенні повноважень і нанесенні шкоди державі.


Аеропорт Жуляни був кинутий напризволяще. Київ вистояв чудом, який створили українці всупереч діям політичного керівництва – генерал Кривонос

Хто саме відстояв київський аеропорт Жуляни в інтерв’ю на радіо “Київ FM” розповів заступник секретаря РНБО (2019-2020 рр.) генерал-майор Сергій Кривонос, який з перших днів повномасштабного вторгнення РФ очолював захист повітряних воріт столиці – аеропорту “Жуляни”.


“У Жулянах я з’явився 25 лютого. З 25-го лютого в аеропорті Жуляни не було нікого, кого ми рахуємо олігархами, не було абсолютно нікого з величезної команди компанії, яка обслуговує аеропорт, величезної команди поліцейських, які також охороняли цей аеропорт. Нікого не було. Аеропорт був кинутий напризволяще”, – розповів він.


Генерал зазначив, що головною метою було не допустити сценарію Гостомеля, де російський десант встиг висадитися, що дозволило військовим РФ окупувати міста Київщини.


За словами Кривоноса, Головнокомандувач ЗСУ Залужний направив до київського аеропорту силовиків Національної Гвардії, Державної прикордонної служби, невеликі частини Збройних сил України з президентського полку, ветеранів морської піхоти, курсантів військового інституту університету Шевченка, частину людей з колишнього “Правого сектору”.


“Тому ці люди й забезпечили те, що унеможливило бажання ворога захопити аеропорт. Бо ми ж розуміли, у разі успішного захоплення аеропорту росіянами – від аеропорту до президентського кварталу у нас там трошки менш ніж сім кілометрів. З урахуванням, що військ у середині Києва практично не було, крім охорони президентського кварталу, де ніяк не могли поміряти на когось там бронежилет, смішно просто. А питання полягає у тому, що росіяни могли захопити аеропорт і за прикладом Василькова і Гостомеля ми бачили як вони це робили. Тому ми достатньо швидко зробили певні заходи, аби унеможливити посадку літаків взагалі будь-яких”, – наголосив військовий.


Також генерал зазначив, що наразі чинна влада звинувачує оборонців Жулян у перевищенні службових повноважень.


“Наразі нам це виставляють, як звинувачення, що ми перевищили свої повноваження і нанесли шкоду державі. Нанесли шкоду державі тим, що не допустили висадки російського десанту? Цікавий момент”, – додав він.


Для Кривоноса не було сюрпризом, як для деяких представників влади, напад військ РФ з боку Білорусі, адже це найкоротша відстань від Чорнобиля до Києва по чудовим дорогам “Великого будівництва”.


“Це дозволило росіянам швидко по чудово вибудованій дорозі доїхати до окраїн нашої столиці. Тому, як росіяни діяли все співпало з моїми прогнозами, які я давав ще у січні й березні 2021 року”, – розповів Кривонос. 


Крім того, генерал додав, що Київ вистояв чудом, який створили українці всупереч діям політичного керівництва країни.


“Український народ у черговий раз показав, що він спроможний у найкоротший час самоорганізуватися й організувати обороні рідної домівки, рідної вулиці, рідного села, не зважаючи на прийняття рішень у Києві чи в області. Люди достатньо швидко самоорганізувалися і почали працювати. І я вдячний всім українцям, які це зробили. Це як раз те українське чудо. Перше чудо було у 14-му році, зараз це наступне чудо, яке ми зробили у 22-му році. Це і дозволило не очікуючи певних дій керівництва країни забезпечити безпеку”, – пояснив генерал.


3


ДОСЬЕ


Политикой запахло


Кривоноса Сергея Григорьевича Центральная избирательная комиссия зарегистрировала 5 февраля 2019 кандидатом на пост Президента Украины (субъект выдвижения — Политическая партия «Воины АТО»).


Позднее Кривонос заявил о снятии своей кандидатуры в пользу президента Петра Порошенко; ЦИК отменил его регистрацию кандидатом.


12 марта 2019 года президент Украины Петр Порошенко назначил Сергея Кривоноса заместителем секретаря Совета национальной безопасности и обороны Украины. 29 декабря 2020 года президент Украины Владимир Зеленский снял Кривоноса с должности

Источник: Архив компромата




Экспертно

Поиск

Теги